Exposició “Paisatges en blanc i negre” del Fotoclub Poblenou

Habitualment l’evolució de molts aficionats a la fotografia ha estat la següent: càmera compacta sense gaires opcions de gestió, carregada amb un rodet de pel·lícula en blanc i negre de 36 imatges, pas universal… Una qüestió de preu! Amb el temps poguérem accedir a una càmera rèflex senzilla, i després a una altra un xic més sofisticada, sempre carregada amb els mateixos rodets en blanc i negre primer, per passar als de color i, en alguns casos, a les “diapos”, Agfa o Kodak, segons el motiu fotogràfic.

Ara som on som: molts aparells diferents per fer fotografies, milions de fotografies cada dia… Tothom en fa, en color (en blanc i negre molt menys) i, sovint, modificades a gust a l’ordinador per publicar-les després a les xarxes socials. Fa uns mesos, al Fotoclub Poblenou vàrem decidir encetar el projecte que avui us presentem. Un recull de fotografies fetes pels socis, on totes elles són Paisatges en blanc i negre.

S’ha considerat que havien de ser imatges de natura, això sí: sense límits geogràfics. Cal dir, també, que en cap cas són fotos analògiques: la nostàlgia no ha arribat tan lluny. Hem utilitzat fotografies digitals que, a través de programes d’edició, hem transformat en imatges en blanc i negre. Alguns autors les han captades directament en blanc i negre. Com sempre, la llibertat de cada un d’ells ha estat total per treballar com ha cregut que havia de fer-ho.

En aquesta exposició hi ha obres del autors següents: Jordi Amadó, Víctor Bigas, Jordi Casademont, Víctor Casanovas, Josep Cifre, Antoni Duaigües, Felipe Espejo, Jesús Fernàndez, Manel Garcia, Xavier Larrosa, Klaudia Mandl, Stephan Mandl, Josep Maria March, Miguel Martínez P., Jaime Mediavilla, Xavier Modamio, Paco Monforte, Martí Parés, Pere Pi, Xavier Sendra, Joaquim Surribas.

L’exposició restarà exposada del 27 de juny al 26 de juliol. La presentació, tindrà lloc el dijous 4 de juliol a les 18h

El Fotoclub Poblenou és un espai de trobada, debat i aprenentatge on comparteixen una afició, la fotografia. Aquesta associació serveix de lligam entre les diferents maneres d’entendre la fotografia i permet compartir experiències, projectes i aprenentatges, així com fer una tasca divulgadora de la fotografia i la imatge en general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *