Biblioteca de les coses

Cada vegada més, ens hem acostumat a acumular objectes a casa que gairebé no fem servir però ocupen espai, costen diners i acabaran esdevenint residus.

Què passaria si, en lloc de comprar-nos aquestes coses que fem servir només de tant en tant, les compartíssim entre nosaltres?

D’aquesta manera els objectes arribarien al final de la seva vida útil, evitant la generació de residus innecessaris, reduiríem el nostre consum i també les despeses.

És així com neix el projecte de la Biblioteca de les Coses al districte de Sant Martí, un espai de préstec d’objectes i organització de tallers i activitats. La iniciativa ha estat impulsada per les entitats Nusos cooperativa , Rezero i un grup de veïnes voluntàries del barri de la Verneda i la Pau.

De retruc, compartint objectes entre nosaltres també aprofitem per conèixer altres persones del veïnat, crear nous vincles socials i empoderar-nos com una comunitat amb noves alternatives lliures de la febre del consumisme i més sostenibles.

Aprenem les unes de les altres i tenim experiències més enriquidores amb els objectes, ja que no els valorem per la seva propietat sinó per l’ús que en fem. Compartint objectes, compartim també històries.

Volem convidar a totes les persones que comparteixin aquesta visió i estiguin interessades, a formar part d’aquest projecte i fer créixer la nova Biblioteca de les Coses de Sant Martí!

Més informació al web de la Biblioteca de les coses