Ens sumem a Texans pel Clima!

Des del Casal de Ca l’Isidret ens sumem a la campanya Texans pel Clima actuant com a punt de recollida, ja que considerem que campanyes d’aquest caire en un marc de contaminació i consumisme desmesurades com és l’actual són molt necessàries.

QUÈ ÉS LA CAMPANYA TEXANS PEL CLIMA?
Una campanya col·lectiva impulsada per Fundació Solidança, La taca d’oli/La Fàbrica i Back To Eco destinada a avançar cap a una economia més circular al districte de Sant Martí.
Comencem per un material popular, de qualitat, fàcil de recollir i amb un impacte ambiental important sobre el planeta: EL TEXÀ. La nostra fita és aconseguir la màxima recuperació de texans en desús al districte de Sant Martí i a l’hora fer visible a la ciutadania dels barris les possibilitats de circularitat d’aquesta peça de vestir. Podeu conèixer millor el nostre repte col·lectiu clicant aquí: repte col·lectiu

PER QUÈ EL TÈXTIL?
La indústria tèxtil és la segona més contaminant en termes d’emissions de CO₂. La manca de circularitat d’aquesta indústria on només un 3% del material torna a introduir-se en les cadenes de valor, el consum d’aigua, l’impacte sobre els sòls i la contaminació d’aigües i subsols per la diversitat de productes químics d’aquesta indústria és alarmant. Al nostre blog anirem compartint informació i recursos útils entorn l’impacte ambiental del tèxtil i les seves alternatives.

PER QUÈ ELS TEXANS?
Per cada pantaló texà es necessiten 1,5 metres de mitja de teixit denim i fins a 8.000 litres d’aigua, a més de les emissions de CO₂ associades les diferents fases de producció. Al món es fabriquen 300 milions de texans l’any.
Els texans tenen una esperança de vida de vuit anys, però normalment el seu cicle de vida són quatre anys i en moltes ocasions, el texà que es diposita al contenidor de recollida encara té més del 90% del teixit en bon estat. La seva incineració genera emissions de CO₂ i alhora es desfà d’un material que perfectament podria ser considerat matèria primera per a reconvertir-se en fil o en altres materials reciclats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *