Projecció: Hotel explotación: Las Kellys

El proper dimecres 3 d’abril, a les 19h, comptarem amb la presentació d’un documental sobre un dels moviments de lluita sindical més potents i trencadors del darrer cicle de lluita, el de les treballadores del sector de l’hostaleria. Aquest col·lectiu, que presentava unes peculiaritats pel que fa a la precarietat laboral i la desprotecció sindical vinculada a aquesta situació, ha protagonitzat en els darrers anys un seguit de lluites coordinades dignes de documentar, comentar i aprendre. És per això que al casal volem comptar amb aquest documental, veure’l plegades i comentar-lo.

SINOPSI

Més de dues-centes mil dones treballen com a cambreres de pis a Espanya, i realitzen una tasca tan fonamental com invisible en el sector de l’hostaleria. El nostre documental recorre la vida, els problemes i la lluita de les Kellys (les que netegen els hotels). Mentre el govern proclama la fortalesa de la indústria turística a nostre país, com a vaixell insígnia del PIB, les seves condicions laborals han empitjorat progressivament, arribant a cobrar euro i mig per habitació. Un 71% de les cambreres pren medicació diàriament per afrontar el seu treball, a causa del estrès que suposa netejar més de vint habitacions en una sola jornada laboral. L’externalització de la seva treball les ha deixat a moltes d’elles fora de les plantilles dels hotels, sense drets i exposades a l’acomiadament quan estan de baixa. Hotel Explotació: Les Kellys és la història d’una baralla per apoderar-se, organitzar-se i recuperar la dignitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *