“La Caseta amb rodes” comença un nou curs

ENGUANY “LA CASETA AMB RODES” SE SEGUEIX OFERINT ALS INFANTS I LES FAMÍLIES DE LA MÀ DE VILA VEÏNA. LA TROBAREU CADA DIMECRES I DIVENDRES, DE 10.30 h a 12.30 h., DURANT EL CALENDARI ESCOLAR, A LA PLAÇA ZENÒBIA CAMPRUBÍ, PUNT DE CONFLUÈNCIA DE DIFERENTS BARRIS DE LA CIUTAT

Què és la Caseta amb rodes? És un espai familiar a l’aire lliure amb un funcionament molt obert. Ofereix una estona per jugar, parlar, observar, escoltar-nos i pensar conjuntament en un parc públic, amb l’acompanyament d’un equip de professionals de la petita infància.

L’entenem com un servei de dinamització comunitària i de suport a les famílies durant l’etapa de criança. És d’accés lliure i gratuït. No cal inscriure-s’hi i hi podem anar quan vulguem i estar-nos-hi tanta estona com ens convingui. Els infants han d’anar-hi sempre acompanyats com a mínim d’una persona adulta, tal com és habitual en els espais familiars.

Com va néixer? Com a projecte, va sorgir amb la voluntat d’oferir un espai de trobada que ens ajudés a teixir relacions de proximitat, tant necessàries en l’etapa en què les famílies tenen criatures petites.

El seu inici va ser possible gràcies a un grup de professionals voluntàries i la col·laboració de Ca l’Isidret i de la Taula Eix Pere IV, però també gràcies al recolzament del Pla de Desenvolupament Comunitari del Poblenou i, més endavant, també de Vila Veïna.

A qui s’adreça concretament i què ofereix? S’adreça als infants de 0 a 3 anys que no estan escolaritzats i a les seves famílies. Als infants, els permet començar a socialitzar amb altres nens i nenes en un entorn segur, amb la companyia dels adults que coneixen i amb els quals tenen vincle. Aquesta trobada de característiques tan senzilles els ajuda a preparar-se per a la separació progressiva i saludable de la mare i el pare, i la posterior anada a l’escola bressol o a l’escola.

Als adults acompanyants, els ofereix la possibilitat de trobar-se a l’aire lliure amb altres famílies. També poden observar el joc dels infants des de la tranquil·litat, gaudir d’una estona de descans en companyia d’altres pares i mares i tenir la possibilitat de compartir inquietuds amb l’acompanyament de professionals experts en l’etapa de la petita infància. Els aporta, doncs, un moment per parar, per compartir, per parlar i pensar en companyia dels altres. La confidencialitat i el respecte a les experiències i a les opinions dels altres són dues premisses essencials.

A més dels recursos que el parc infantil públic ofereix en si mateix, “La Caseta amb rodes” porta diferents joguines i propostes complementàries que posa a disposició de tots els infants. Així, doncs, els infants tindran la possibilitat d’experimentar les primeres relacions amb infants que no són del cercle familiar i, a la vegada, d’anar desenvolupant l’autonomia.

Si plou o fa mal temps, podreu trobar la Caseta a l’interior del casal de Ca l’Isidret (C/ de Josep Pla, 174)  perquè hi pugueu seguir venint.

Si necessiteu posar-vos en contacte amb les professionals de la Caseta amb rodes o voleu més informació, podeu contactar a través d’aquest correu: lacasetaambrodes@gmail.com. o d’Instagram: lacasetaambrodes.

LA CASETA AMB RODES US ESPERA!!

Mabel Guibert i Pau Farràs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *