Torna “La Caseta amb rodes” a Ca l’Isidret

Un servei de suport a la criança que ofereix una estona per jugar, parlar, observar, escoltar-nos i pensar juntes en un parc públic del barri amb l’acompanyament d’un equip de professionals de la petita infància

Aquest setembre, torna “La caseta amb rodes”, un servei sociocomunitari de suport a les famílies del barri durant l’etapa de criança de la mainada més petita de la família. És un servei d’accés lliure i gratuït que utilitza diverses eines, entre elles una metodologia de dinamització comunitària.

Amb la col·laboració de Ca l’Isidret i el suport de la Taula Eix Pere IV, i el Pla de Desenvolupament Comunitari del Poblenou, “La caseta amb rodes” arriba de la mà d’ACNIA, una associació nascuda el 2007 que ha desenvolupat diferents projectes de suport psicosocials i comunitaris i ha gestionat diversos espais familiars tant al Garraf, comarca on va néixer, com a Barcelona ciutat.

Donades les circumstàncies actuals de pandèmia, és difícil trobar espais de proximitat i de suport. Però és ara més que mai, precisament, que els necessitem. Per això “La caseta amb rodes” ofereix a les famílies la possibilitat de trobar-se a l’aire lliure en un parc infantil públic, on els infants més petits (0-4) puguin jugar i començar a socialitzar amb altres infants acompanyats del pare, de la mare o d’alguna altra persona adulta de referència. Al seu torn, els adults podran observar el joc dels infants, gaudir d’una estona de descans en companyia d’altres pares i mares i tenir la possibilitat de compartir inquietuds amb l’acompanyament de professionals experts en l’etapa de la petita infància. Serà un moment per parar, per compartir, per parlar i pensar en companyia dels altres.

La dinàmica que pot tenir aquesta estona de trobada compartida serà semblant a la que poden tenir els espais familiars d’altres indrets de la ciutat, però la principal diferència és que serà a l’aire lliure. La confidencialitat i el respecte a les experiències i a les opinions dels altres es mantindran com a dues premisses essencials.

A més dels recursos que el parc infantil públic ofereix en si mateix, “La Caseta amb rodes” portarà diferents joguines i propostes complementàries que posarà a disposició de tots els infants. La utilització d’aquests recursos comportarà adoptar petites pautes molt bàsiques orientades a fomentar el respecte i la convivència, però també el desenvolupament de l’autonomia dels infants. Així mateix, mantindrem en tot moment les recomanacions sanitàries vigents.

Aquest servei funcionarà divendres al matí, de 10.30 a 12.30. S’establirà un punt de trobada, a les 10.15 h al passatge de Ca l’Isidret, al costat dels horts verticals, des d’on sortirà “La Caseta amb rodes” fins a anar a la plaça Zenòbia Camprubí (al costat de la petanca de l’encreuament dels carrers Paraguai i Maresme, on arribarà cap a les 10.30 h. No cal cal inscripció prèvia i les famílies poden venir i marxar quan vulguin i estar-s’hi tanta estona com desitgin.

En funció de les condicions meteorològiques i de les necessitats familiars que es detectin, aquesta primera proposta d’horari i d’ubicació, si cal, s’anirà ajustant. També s’anirà adaptant i desenvolupant progressivament en funció de l’evolució que prengui la situació sanitària.

Compartir una estona de joc a l’entorn de “La Caseta amb rodes” no requereix cap inscripció prèvia. El que s’ofereix és, com hem dit, un servei de lliure accés i gratuït, però es garantirà la traçabilitat per si fos necessari resseguir-la.

A mesura que aquest servei es vagi consolidant, “La Caseta amb rodes” i ACNIA, amb el suport de Ca l’Isidret i del Pla de Desenvolupament Comunitari del Poblenou, aniran oferint altres serveis complementaris de suport a la criança.

Esperem veure’ns-hi aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *