Arriba “La Caseta amb rodes” a Ca l’Isidret

Un servei de suport a la criança que ofereix una estona per jugar, parlar, observar, escoltar-nos i pensar juntes en un parc públic del barri amb l’acompanyament d’un equip de professionals de la petita infància

Aquest abril, arriba “La caseta amb rodes”, un nou servei sociocomunitari de suport a les famílies del barri durant l’etapa de criança de la mainada més petita de la família. És un servei d’accés lliure i gratuït que utilitza diverses eines, entre elles una metodologia de dinamització comunitària.

Amb la col·laboració de Ca l’Isidret i el suport de la Taula Eix Pere IV, i el Pla de Desenvolupament Comunitari del Poblenou, “La caseta amb rodes” arriba de la mà d’ACNIA, una associació nascuda el 2007 que ha desenvolupat diferents projectes de suport psicosocials i comunitaris i ha gestionat diversos espais familiars tant al Garraf, comarca on va néixer, com a Barcelona ciutat.

Donades les circumstàncies actuals de pandèmia, és difícil trobar espais de proximitat i de suport. Però és ara més que mai, precisament, que els necessitem. Per això “La caseta amb rodes” ofereix a les famílies la possibilitat de trobar-se a l’aire lliure en un parc infantil públic, on els infants més petits (0-4) puguin jugar i començar a socialitzar amb altres infants acompanyats del pare, de la mare o d’alguna altra persona adulta de referència. Al seu torn, els adults podran observar el joc dels infants, gaudir d’una estona de descans en companyia d’altres pares i mares i tenir la possibilitat de compartir inquietuds amb l’acompanyament de professionals experts en l’etapa de la petita infància. Serà un moment per parar, per compartir, per parlar i pensar en companyia dels altres.

La dinàmica que pot tenir aquesta estona de trobada compartida serà semblant a la que poden tenir els espais familiars d’altres indrets de la ciutat, però la principal diferència és que serà a l’aire lliure. La confidencialitat i el respecte a les experiències i a les opinions dels altres es mantindran com a dues premisses essencials.

A més dels recursos que el parc infantil públic ofereix en si mateix, “La Caseta amb rodes” portarà diferents joguines i propostes complementàries que posarà a disposició de tots els infants. La utilització d’aquests recursos comportarà adoptar petites pautes molt bàsiques orientades a fomentar el respecte i la convivència, però també el desenvolupament de l’autonomia dels infants. Així mateix, mantindrem en tot moment les recomanacions sanitàries vigents.

Inicialment, aquest servei començarà a funcionar els dimecres a la tarda, de 3.00 a 5.00 PM. S’establirà un punt de trobada, a les 3.00 h al passatge de Ca l’Isidret, al costat dels horts verticals, des d’on sortirà “La Caseta amb rodes” fins a anar a la plaça Zenòbia Camprubí (al costat de la petanca de l’encreuament dels carrers Paraguai i Maresme, on arribarà cap a les 3.15 h. No cal cal inscripció prèvia i les famílies poden venir i marxar quan vulguin i estar-s’hi tanta estona com desitgin.

En funció de les condicions meteorològiques i de les necessitats familiars que es detectin, aquesta primera proposta d’horari i d’ubicació, si cal, s’anirà ajustant. També s’anirà adaptant i desenvolupant progressivament en funció de l’evolució que prengui la situació sanitària.

Compartir una estona de joc a l’entorn de “La Caseta amb rodes” no requereix cap inscripció prèvia. El que s’ofereix és, com hem dit, un servei de lliure accés i gratuït, però es garantirà la traçabilitat per si fos necessari resseguir-la.

A mesura que aquest servei es vagi consolidant, “La Caseta amb rodes” i ACNIA, amb el suport de Ca l’Isidret i del Pla de Desenvolupament Comunitari del Poblenou, aniran oferint altres serveis complementaris de suport a la criança.

Esperem veure’ns-hi aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *